Javascript på NordicJs

Efter två dagar med seminarium och inspirerande möten på utvecklarkonferensen NordicJS har vi med oss allt från glimtar av framtiden för själva språket JavaScript till självgenererande modern konst i grafikprojekt.

img_287820160908_13125520160909_09432220160909_095707

Eventet började med Jeremy Keith som öppnade med ett väldigt inspirerande föredrag om robusthet över tid på mjukvara och gav bra insikter om grundbultarna i hur hela internet är byggt. Och det fortsatte sedan med höjdpunkter såsom Ashley Williams om modularitet, Jem Young om framtiden i Javascript och EC2015, Mattias Petter Johansson om Functors and Monads samt Vitaly Friedman om hur man kan vända ut och in på CSS för att få till responsiv design. Föredragen kommer publiceras på youtube vilket rekommenderas varmt.

Avslutningen på konferensen med den till dags datum största arrangerade Coding in the Dark tävlingen var otroligt imponerande. Dom sex finalisterna fick en extremt svår HP-hemsida att replikera på 15 minuter utan att provköra sin kod. Slutstriden stod mellan Alva, Angi, ag_dubs, Elin, Matt och Stina och segern gick till slut till Alva!

Tack för ett bra arrangemang NordicJS!