Produktutveckling på East Sweden Hack 2015

Årets upplaga av hackathonet East Sweden Hack har nu gått av stapeln här i Mjärdevi Sciencepark i Linköping. De 20 lagens projekt kretsade kring temat öppen data och Internet of Things vilket gör att tävlingen i år har tagit steget över till hårdvara och fysiska produkter.

Den vanligaste prototypplattformarna var i år Rasberry Pi, tätt följd av Android YUN, och bidragen löste allt från robot-guidning i stan till fjärrövervakning av värmepumpar.

Vinnarna av bästa projekt var trygghetssysemet Trygga som skapade nätverk av användare med trygghetslarm i samma område. Ett väl utfört hack av dom fyra lagmedlemmarna Adam Alsegård, Benjamin Wiberg, Sara Björkvist, Anton Österblad, som vann en IoT-resa till Berlin.

20150906_080559

Makerspace Linköping var även på plats och arrangerade ett Makerbord för att hjälpa de tävlande med allt från mekanik och lödning till programmering och hack!

Lämna ett svar